Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis svogūnų padažas
Šis klasikinis padažas, kurio pagrindą sudaro svogūnai ir pienas, puikiai tinka pagrindiniams patiekalams. Padažas būna labai įdomaus skonio. Jis labai švelnus ir kartu pikantiškas. Šį padažą galima patiekti su nachos arba skrebučiais - voila, vakarėlio užkandis paruoštas. Jis taip pat puikiai tiks su kaimiškomis bulvėmis, ant grotelių kepta mėsa ir daržovėmis.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite stambiais gabalėliais. Taip bus lengviau susmulkinti blenderiu.
Žingsnis 2
Svogūną sudėkite į trintuvo indą ir smulkiai sukapokite. Jei blenderio neturite, svogūną galite susmulkinti paprastu peiliu. Svarbiausia, kad tekstūra būtų labai smulki, be didelių gabalėlių.
Žingsnis 3
Pašildykite pieną ir į jį įpilkite svogūną. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Mišinį kuriam laikui nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant silpnos ugnies kepkite miltus, kol jie taps auksinės spalvos. Jei norite, miltus galite pakepinti, kol jie šiek tiek paruduos, kad įgautų lengvą riešutų skonį. Svarbiausia miltų neperkepti, kad jie nesudegtų.
Žingsnis 5
Į svogūnų ir pieno mišinį suberkite kepintus miltus ir gerai išmaišykite. Vėl uždėkite mišinį ant ugnies ir užvirinkite, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 6
Į padažą įberkite druskos, juodųjų pipirų ir porą žiupsnelių muskato riešuto. Padažą virkite ant silpnos ugnies kelias minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 7
Paruoštą padažą atvėsinkite ir, jei norite, papuoškite plonais žalių svogūnų žiedais.
Kategorijos