Publikavimo data: 2024-03-30
Koldūnai iš gardžios naminės tešlos
Tešlos koldūnams ir paruoštos maltos mėsos galima nusipirkti parduotuvėje. Tačiau tikrai skanūs ir švelnūs koldūnai bus pagaminti iš plonos tešlos, paruoštos savo rankomis. Ją sudaro tik miltai, vanduo, kiaušinis ir druska. PP šalininkai įprastus kvietinius miltus gali pakeisti viso grūdo arba ryžių miltais. Šiose rūšyse yra daug mikroelementų, būtinų odos ir plaukų grožiui. Įdarą naminiams koldūnams taip pat geriau pasigaminti patiems iš šviežios jautienos ir kiaulienos gabalėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų indą supilkite vandenį, kiaušinį, druską ir miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite rankomis 3-5 minutes. Iš visos tešlos atkirpkite maždaug kumščio dydžio gabalėlį. Įberkite šiek tiek miltų ir minkykite 1-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Mėsą supjaustykite gabalėliais, sumalkite mėsmale ir sudėkite į gilų indą. Įpilkite vandens. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į maltą mėsą. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite koldūnus. Stalo paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite maždaug 2-3 mm storio tešlą. Paimkite šratinuką ir išpjaukite 4-6 cm skersmens apskritimus. Ant apskritimo dėkite maltos mėsos. Tą patį padarykite su likusia tešlos dalimi.
Žingsnis 4
Išvirkite koldūnus. Įdėkite koldūnus į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 8-10 minučių, kol jie išplauks.
Kategorijos