Kreminis likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Kreminis likeris

Likeris - tai gėrimas, gaminamas iš stipraus alkoholio (brendžio, degtinės, viskio) su skonį ir aromatą suteikiančiais užpildais. Norint paruošti likerį su grietinėle, reikia naudoti grietinėlę, kurios riebumas 20 %. Tai gana tirštos grietinėlės, o likeris su jomis išeis malonus ir tirštas. Ypač jei prieš patiekiant jį įdėsite į šaldytuvą, kad atvėstų iki 19-20 laipsnių. Grietinėlė ir vanilė sušvelnina alkoholio aštrumą, todėl gėrimas tampa labai švelnus ir skanus.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Kreminis likeris Žingsnis 1
Sumaišykite grietinėlės mišinį su likeriu. Kiaušinių trynius didžiausiu greičiu maišytuvu plakite su cukraus pudra, kol masė taps tirštomis putomis. Sudėkite vanilinį cukrų ir grietinėlę ir toliau plakite.

Žingsnis 2

Kreminis likeris Žingsnis 2
Įpilkite alkoholio. Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo ir, nenustodami plakti, plona srovele supilkite degtinę. Rezultatas turi būti vientisas skystis be cukraus kristalų. Patiekiant likeris turi būti atvėsintas iki 12-20 laipsnių. Jis turi būti vėsus, bet ne šaltas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, juodųjų serbentų (aronijų) sezonas, likeriai, be bendrų alergenų, receptų knyga

Kategorijos