Publikavimo data: 2024-04-14
Kreminis likeris
Likeris - tai gėrimas, gaminamas iš stipraus alkoholio (brendžio, degtinės, viskio) su skonį ir aromatą suteikiančiais užpildais. Norint paruošti likerį su grietinėle, reikia naudoti grietinėlę, kurios riebumas 20 %. Tai gana tirštos grietinėlės, o likeris su jomis išeis malonus ir tirštas. Ypač jei prieš patiekiant jį įdėsite į šaldytuvą, kad atvėstų iki 19-20 laipsnių. Grietinėlė ir vanilė sušvelnina alkoholio aštrumą, todėl gėrimas tampa labai švelnus ir skanus.
Žingsnis 1
Sumaišykite grietinėlės mišinį su likeriu. Kiaušinių trynius didžiausiu greičiu maišytuvu plakite su cukraus pudra, kol masė taps tirštomis putomis. Sudėkite vanilinį cukrų ir grietinėlę ir toliau plakite.
Žingsnis 2
Įpilkite alkoholio. Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo ir, nenustodami plakti, plona srovele supilkite degtinę. Rezultatas turi būti vientisas skystis be cukraus kristalų. Patiekiant likeris turi būti atvėsintas iki 12-20 laipsnių. Jis turi būti vėsus, bet ne šaltas.
Kategorijos