Kreminis likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Kreminis likeris

Likeris - tai gėrimas, gaminamas iš stipraus alkoholio (brendžio, degtinės, viskio) su skonį ir aromatą suteikiančiais užpildais. Norint paruošti likerį su grietinėle, reikia naudoti grietinėlę, kurios riebumas 20 %. Tai gana tirštos grietinėlės, o likeris su jomis išeis malonus ir tirštas. Ypač jei prieš patiekiant jį įdėsite į šaldytuvą, kad atvėstų iki 19-20 laipsnių. Grietinėlė ir vanilė sušvelnina alkoholio aštrumą, todėl gėrimas tampa labai švelnus ir skanus.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminis likeris Žingsnis 1
Sumaišykite grietinėlės mišinį su likeriu. Kiaušinių trynius didžiausiu greičiu maišytuvu plakite su cukraus pudra, kol masė taps tirštomis putomis. Sudėkite vanilinį cukrų ir grietinėlę ir toliau plakite.

Žingsnis 2

Kreminis likeris Žingsnis 2
Įpilkite alkoholio. Sumažinkite maišytuvo greitį iki mažo ir, nenustodami plakti, plona srovele supilkite degtinę. Rezultatas turi būti vientisas skystis be cukraus kristalų. Patiekiant likeris turi būti atvėsintas iki 12-20 laipsnių. Jis turi būti vėsus, bet ne šaltas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos