Krepšeliai su graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Krepšeliai su graikiniais riešutais

Bagelis - tai pusmėnulio formos kepta saldi tešla. Istorikai mano, kad šis kepinys turi turkiškas šaknis, nes yra panašus į pusmėnulį ant šios šalies vėliavos. Tačiau prancūzai bagelį laiko senoviniu prancūzišku kepiniu, visame pasaulyje žinomo prancūziško kruasano protėviu.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
455 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
32 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą ir mikseriu plakite iki purumo.

Žingsnis 2

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 2
Tada įmaišykite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite sodą ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 3
Tada keliais sypais supilkite miltus, kiekvieną kartą gerai išmaišydami tešlą iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 4
Iš paruoštos tešlos suformuokite rutulį. Jei reikia, pabarstykite miltais ir iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksnį. Paruoškite įdarą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų ir graikinius riešutus.

Žingsnis 5

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 5
Supjaustykite tešlą vienodais trikampiais gabalėliais ir ant kiekvieno gabalėlio dėkite graikinių riešutų, sumaišytų su medumi.

Žingsnis 6

Krepšeliai su graikiniais riešutais Žingsnis 6
Suvyniokite bandeles, sudėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kiaušinių tešla, receptų knyga, namų receptai, bageliai, jūsų receptai, užkandis, yra bendrų alergenų., paprastai, įspūdingas receptas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, konditerijos gaminiai

Kategorijos