Publikavimo data: 2025-08-20
Krepšeliai su graikiniais riešutais
Bagelis - tai pusmėnulio formos kepta saldi tešla. Istorikai mano, kad šis kepinys turi turkiškas šaknis, nes yra panašus į pusmėnulį ant šios šalies vėliavos. Tačiau prancūzai bagelį laiko senoviniu prancūzišku kepiniu, visame pasaulyje žinomo prancūziško kruasano protėviu.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite cukrų ir sviestą ir mikseriu plakite iki purumo.
Žingsnis 2
Tada įmaišykite grietinę, įmuškite vieną kiaušinį, suberkite sodą ir išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Tada keliais sypais supilkite miltus, kiekvieną kartą gerai išmaišydami tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Iš paruoštos tešlos suformuokite rutulį. Jei reikia, pabarstykite miltais ir iškočiokite 1-1,5 cm storio sluoksnį. Paruoškite įdarą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų ir graikinius riešutus.
Žingsnis 5
Supjaustykite tešlą vienodais trikampiais gabalėliais ir ant kiekvieno gabalėlio dėkite graikinių riešutų, sumaišytų su medumi.
Žingsnis 6
Suvyniokite bandeles, sudėkite jas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos