Kukurūzų halva pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kukurūzų halva

Halva yra rytietiškas saldumynas, kurį galima pagaminti iš kukurūzų miltų, sviesto ir cukraus. Jis patiekiamas atšaldytas su bet kokia arbata pagal skonį. Kukurūzų miltai neturi glitimo, todėl paprastai naudojami sumaišyti su kvietiniais miltais. Halvai gaminti galima naudoti ir baltus, ir geltonus kukurūzų miltus, tačiau balti miltai neturi tokio saldaus skonio ir aromato kaip geltoni. Juose taip pat yra mažiau vitamino B.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
376 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)

Žingsnis 1

Kukurūzų halva Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Supilkite vandenį į puodą ar puodelį ir suberkite cukrų. Išmaišykite ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Nuimkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Kukurūzų halva Žingsnis 2
Paruoškite pagrindą. Sviestą ištirpinkite sunkiu dugnu puode ant silpnos ugnies. Į sviestą suberkite 150 g miltų. Kruopščiai išmaišykite ir ant ugnies pakepinkite miltus. Po 30 minučių, kai miltai paruduos, supilkite kitą porciją. Dar kartą išmaišykite, kol paruduos, ir supilkite likusius miltus.

Žingsnis 3

Kukurūzų halva Žingsnis 3
Miltų pagrindą sumaišykite su sirupu. Atsargiai ir greitai supilkite sirupą į keptuvę su miltais. Gerai išmaišykite mišinį. Kai šiek tiek atvės, perkelkite į lėkštę ir drėgnomis rankomis suformuokite formą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos