Publikavimo data: 2024-06-12
Kukurūzų polenta
Kukurūzų polenta yra tradicinis itališkas patiekalas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis - kukurūzų kruopos. Iš pradžių polenta buvo laikoma vargšų ir keliaujančių vienuolių maistu ir buvo verdama dideliame variniame katile. Vėliau į kukurūzus buvo dedama kitų produktų: jūros gėrybių, grybų, sūrio ir daržovių. Košė įsitvirtino ant turtingų piliečių stalų. Polenta gali būti kieta arba minkšta, patiekiama kaip pirmas, antras patiekalas arba desertas. Priklausomai nuo to, kas dedama į jos sudėtį.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Svogūnų griežinėlius pabarstykite druska ir cukrumi. Dėkite į įkaitintą keptuvę su 4 valgomaisiais šaukštais aliejaus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite kukurūzų kruopas. Užvirkite vandenį su druska ir žolelėmis. Plona srovele supilkite kukurūzų miltus. Virkite 10 minučių nuo virimo temperatūros, dažnai maišydami, kad košė nepriliptų prie dugno. Tada sudėkite česnaką ir nuolat maišydami virkite, kol košė pradės atsiskirti nuo puodo sienelių, apie 30 minučių. Įmaišykite svogūną ir ciberžolę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite polentą patiekimui. Didelę pjaustymo lentą gerai ištepkite likusiu aliejumi. Kukurūzų polentą paskleiskite ant lentelės ir išlyginkite. Leiskite atvėsti ir supjaustykite gabalėliais.
Kategorijos