Publikavimo data: 2025-08-20
Lengvas desertas su bananais
Desertas - tai saldus patiekalas, patiekiamas pietų ar vakarienės pabaigoje. XIX a. pradėta gaminti daugiau cukraus, todėl ši tradicija greitai paplito tarp visų gyventojų sluoksnių. Iki tol desertais galėjo mėgautis tik turtingieji. Neturtingieji desertą ant savo stalo turėdavo tik per šventes, todėl stengdavosi jį pagražinti. Ši tradicija išliko iki mūsų dienų. Lengvas desertas su bananais - tai lengvai paruošiamas patiekalas, lengvas, orus, kurio pagrindą sudaro sausainiai ir varškės-bananų kremas.
Žingsnis 1
Paimkite želatiną, sudėkite ją į nedidelį indą ir užpilkite 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Kol želatina brinksta, sutrupinkite sausainius į trupinius.
Žingsnis 2
Paimkite dubenį ir sudėkite į jį bananą, varškę, sviestą, cukrų, grietinėlę ir pusės citrinos sultis. Plakite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į gautą mišinį supilkite išbrinkusią želatiną ir dar kartą viską gerai išplakite mikseriu.
Žingsnis 4
Paimkite formą ir supilkite į ją susmulkintus sausainius. Dėkite juos lygiu sluoksniu.
Žingsnis 5
Ant tolygiai formoje išdėliotų sausainių supilkite trintuvu suplaktą bananų masę ir 5-6 val. padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos