Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas jogurto receptas
Yra daugybė būdų, kaip namuose pasigaminti sveiką desertą. Vienas iš paprasčiausių jogurto receptų yra ant viryklės. Jums nereikia pirkti specialaus bakterijų užkandžio. Jį galima pakeisti natūraliu jogurtu. Jei norite išgauti švelnios konsistencijos produktą, imkite 1,5 proc. pieno. Jei norite tirštesnės tekstūros - 3,5 % riebumo. Naminis pienas turi būti užvirintas.
Žingsnis 1
Paruoškite pieno pagrindą. Supilkite pieną į puodą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada išjunkite ugnį ir atvėsinkite iki 38-42 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 2
Paruoškite užkandį. Į nedidelį dubenėlį sudėkite jogurtą, įpilkite apie 1/2 puodelio šilto pieno ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Į puodą su pienu supilkite atskiestą jogurtą ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotus obuolius, išmaišykite.
Žingsnis 4
Palikite jogurtą rauginti. Supilkite jogurtą į paruoštus stiklainius, uždarykite dangteliais, uždenkite ir palikite 6-8 val. Tada laikykite šaldytuve.
Kategorijos