Publikavimo data: 2024-06-15
Lengvas svarainių receptas
Marinuoti svarainiai tinka ir kaip atskiras užkandis, ir kaip priedas prie vištienos, jautienos ir kiaulienos. Jų taip pat galima dėti į plovą, dolmą, kepant vištienos kepenėles. Putinai patiekalui suteikia švelnų aromatą ir saldoką skonį. Įdomu tai, kad šis vaisius nevalgomas žalias dėl savo kietumo ir aštrumo. Tačiau termiškai apdorojant svarainiai nepraranda savo skonio ir išsaugo vitaminus.
Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Sudėkite svarainius į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Virkite 10 minučių, tada išimkite svarainių skilteles ir sudėkite į stiklainius.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą ir užkonservuokite svarainius. Į svarainių sultinį suberkite cukrų, cinamoną ir pipirų žirnelius. Virkite ant didelės ugnies 2 minutes. Supilkite actą ir virkite dar 1 minutę. Užpilkite svarainius paruoštu marinatu ir uždarykite dangteliais. Uždenkite stiklainį rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
Kategorijos