Lengvas svarainių receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Lengvas svarainių receptas

Marinuoti svarainiai tinka ir kaip atskiras užkandis, ir kaip priedas prie vištienos, jautienos ir kiaulienos. Jų taip pat galima dėti į plovą, dolmą, kepant vištienos kepenėles. Putinai patiekalui suteikia švelnų aromatą ir saldoką skonį. Įdomu tai, kad šis vaisius nevalgomas žalias dėl savo kietumo ir aštrumo. Tačiau termiškai apdorojant svarainiai nepraranda savo skonio ir išsaugo vitaminus.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
43 kcal.
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.45/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lengvas svarainių receptas Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Sudėkite svarainius į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Virkite 10 minučių, tada išimkite svarainių skilteles ir sudėkite į stiklainius.

Žingsnis 2

Lengvas svarainių receptas Žingsnis 2
Paruoškite marinatą ir užkonservuokite svarainius. Į svarainių sultinį suberkite cukrų, cinamoną ir pipirų žirnelius. Virkite ant didelės ugnies 2 minutes. Supilkite actą ir virkite dar 1 minutę. Užpilkite svarainius paruoštu marinatu ir uždarykite dangteliais. Uždenkite stiklainį rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos