Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvas tunas su spagečiais
Tunas yra viena populiariausių jūrų žuvų pasaulyje. Šiuolaikinės namų šeimininkės ją palankiai vertina. Ir tai lengvai paaiškinama. Ši skumbrės giminaitė yra labai skani, neturi smulkių kaulų, tai gana biudžetinis jūros žuvies variantas. O pagal sudėtį - tikras lobis, ji turi daug reikalingų ir naudingų maistinių medžiagų. Šis receptas leis jums papuošti savo racioną nebrangiu ir labai naudingu žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Didelę keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai įkaitinkite. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į įkaitintą keptuvę. Maišydami kepkite 1 minutę.
Žingsnis 2
Konservuotus pomidorus supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su marinatu. Pašildykite 2 minutes. Tada sudėkite tuną į pomidorų padažą. Susmulkinkite stambius gabalus ir 3 minutes troškinkite keptuvės turinį.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite pusę tarkuoto sūrio, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sumažinkite kaitrą keptuvėje iki silpnos ir uždenkite dangčiu. Taip padažas išliks karštas, kol bus patiekiamas.
Žingsnis 4
Išvirusius spagečius išmeskite į sietelį, palikdami maždaug 1/4 puodelio vandens, kuriame jie virė. Sudėkite spagečius į keptuvę su padažu ir gerai išmaišykite. Sudėkite žiedais supjaustytas alyvuoges. Jei patiekalas atrodo šiek tiek sausas, galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame virė spagečiai. Patiekite spagečius ir padažą karštus, apibarstytus likusiu tarkuotu sūriu.
Kategorijos