Publikavimo data: 2024-06-08
Lengvas uogų suflė
Saldumynų mėgėjai kelia vis didesnius reikalavimus saldumynams; jų nuomone, jie turi būti skanūs, sveiki ir kartu lengvi. Senas prancūziškas desertas atitinka visus šiuos reikalavimus. Be jo jau sunku įsivaizduoti šiuolaikinę kulinariją. Uogų suflė - tai šventinių ir šeimyninių arbatvakarių puošmena, pusgaminis ir tortų bei pyragaičių puošmena. Pagal mūsų receptą galite greitai paruošti lengvą suflė su minimaliu kalorijų kiekiu.
Žingsnis 1
Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių išbrinkti. Jei norite pagreitinti procesą, 30 sekundžių kaitinkite mišinį mikrobangų krosnelėje mažiausiu galingumu. Išmaišykite tirpalą ir palikite 1 minutei. Dubenį su išmirkyta želatina įdėkite į vandens vonelę ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoštas uogas sudėkite į maišytuvo dubenį ir susmulkinkite. Jei reikia, įberkite cukraus. Jo kiekis priklauso nuo uogų skonio; jei uogos pakankamai saldžios, cukraus galima nedėti. Toliau plakant į šį mišinį įmaišykite jogurtą ir paruoštą želatiną. Viską kartu plakite, kol mišinys taps purus. Tūris pastebimai padidės. Suplaktą masę paskirstykite į formeles ir dėkite į šaldytuvą sustingti maždaug 1 valandai.
Kategorijos