Publikavimo data: 2024-04-09
Lengvi varškės putėsiai su avietėmis ir mėlynėmis
Labai lengvos varškės putėsiai su želatina gaminami pagal receptą, naudojant minimalų kiekį neriebios grietinėlės ir cukraus, kuris tik nuslopina šviežių uogų skonį ir sultingumą. Oro varškės putėsių receptas pareikalaus šiek tiek kantrybės ruošiant želatiną ir laiko putėsiams sustingti. Tačiau jei viską atliksite teisingai, rezultatas pateisins visus lūkesčius.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Putoms paruoštas uogas sutrinkite per sietelį. Įsitikinkite, kad uogų mišinyje nėra kauliukų. Atskirkite aviečių ir mėlynių tyrę. Į kiekvieną tyrę įberkite po ½ valgomojo šaukšto cukraus pudros.
Žingsnis 2
Ištirpinkite želatiną. Nedegiame inde ant silpnos ugnies nuolat maišydami kaitinkite vandenį ir želatiną, kol želatina visiškai ištirps. Stebėkite, kad skystis neužvirtų. Nuimkite želatiną nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Atsargiai ištirpinkite želatiną jos neužvirindami, galite naudoti vandens vonelę.
Žingsnis 4
Sudėkite mėlynes. Likusią varškės masę sumaišykite su mėlynių tyrele. Atsargiai supilkite mėlynių ir varškės mišinį į formeles ant aviečių mišinio. Dėkite formeles į šaldytuvą, kol putėsiai sustings.
Kategorijos