Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinai karamelėje
Šventiniam stalui galite pagaminti paprastą, bet labai skanų ir sultingą desertą iš mandarinų - mandarinus karamelėje, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Šio skanėsto paslaptis paprasta - švieži vaisiai užpilami karameliniu sirupu, pagamintu iš vandens ir cukraus. O jei į sirupą įbersite žiupsnelį cinamono, saldaus citrusinių vaisių deserto kvapas taps išties nepamirštamas.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Cukrų suberkite į puodą ant vidutinės ugnies. Nuolat maišykite, kol cukrus įgaus karamelės spalvą, tada supilkite vandenį, cinamoną ir brendį. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir nuolat maišydami pakaitinkite sirupą iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite mandarinus. Nuluptus mandarinus keliose vietose pradurkite dantų krapštuku ir sudėkite ant plokščios lėkštės su šonais. Užpilkite mandarinus karameliniu sirupu ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos