Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų cukruoti vaisiai
Namuose pasigaminti mandarinų cukatų nėra sunku. Svarbiausia - apsišarvuoti kantrybe, nes procesas užtrunka gana ilgai. Tuo pat metu aktyviam gaminimui prireiks tik pusvalandžio. Pagrindinė skanių cukruotų vaisių paslaptis: mirkymas. Taip iš plutelės dings visas kartumas. Pagal šį receptą cukruoti vaisiai yra labai skanūs. Juos galima valgyti vienus arba dėti į įvairius desertus. Tokiu būdu galite paruošti cukruotus vaisius ne tik iš mandarinų, bet ir iš kitų citrusinių vaisių.
Žingsnis 1
Paruoštą mandarino žievelę supjaustykite plonomis 3-4 mm pločio juostelėmis.
Žingsnis 2
Supjaustytas žieveles sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite 1 litrą šalto vandens ir šaukštelį druskos. Išmaišykite. Palikite mandarinų žieveles mirkti per naktį. Po to sūdytą vandenį nusunkite, žieveles nuplaukite ir vėl užpilkite švariu šaltu vandeniu. Palikite žieveles mirkti dar 6-8 valandas. Tada mandarinų žieveles nusausinkite durtuve ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite cukraus sirupą. Į nedidelį puodą arba prikaistuvį įpilkite 150 ml vandens. Suberkite 350 g cukraus ir pastatykite ant silpnos ugnies. Palaukite, kol sirupas užvirs ir cukrus visiškai ištirps. Į sirupą sudėkite žieveles ir virkite ant silpnos ugnies apie 50 minučių.
Žingsnis 4
Kai sirupas visiškai išgaruos, nuimkite cukruotus vaisius nuo ugnies. Tolygiu sluoksniu sudėkite juos ant pergamento lakšto ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai išdžius.
Žingsnis 5
Mandarinų cukruoti vaisiai paruošti.
Kategorijos