Mandarinų cukruoti vaisiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mandarinų cukruoti vaisiai

Namuose pasigaminti mandarinų cukatų nėra sunku. Svarbiausia - apsišarvuoti kantrybe, nes procesas užtrunka gana ilgai. Tuo pat metu aktyviam gaminimui prireiks tik pusvalandžio. Pagrindinė skanių cukruotų vaisių paslaptis: mirkymas. Taip iš plutelės dings visas kartumas. Pagal šį receptą cukruoti vaisiai yra labai skanūs. Juos galima valgyti vienus arba dėti į įvairius desertus. Tokiu būdu galite paruošti cukruotus vaisius ne tik iš mandarinų, bet ir iš kitų citrusinių vaisių.
Gaminimo laikas
1220 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
50 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Mandarinų cukruoti vaisiai Žingsnis 1
Paruoštą mandarino žievelę supjaustykite plonomis 3-4 mm pločio juostelėmis.

Žingsnis 2

Mandarinų cukruoti vaisiai Žingsnis 2
Supjaustytas žieveles sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite 1 litrą šalto vandens ir šaukštelį druskos. Išmaišykite. Palikite mandarinų žieveles mirkti per naktį. Po to sūdytą vandenį nusunkite, žieveles nuplaukite ir vėl užpilkite švariu šaltu vandeniu. Palikite žieveles mirkti dar 6-8 valandas. Tada mandarinų žieveles nusausinkite durtuve ir nusausinkite.

Žingsnis 3

Mandarinų cukruoti vaisiai Žingsnis 3
Dabar paruoškite cukraus sirupą. Į nedidelį puodą arba prikaistuvį įpilkite 150 ml vandens. Suberkite 350 g cukraus ir pastatykite ant silpnos ugnies. Palaukite, kol sirupas užvirs ir cukrus visiškai ištirps. Į sirupą sudėkite žieveles ir virkite ant silpnos ugnies apie 50 minučių.

Žingsnis 4

Mandarinų cukruoti vaisiai Žingsnis 4
Kai sirupas visiškai išgaruos, nuimkite cukruotus vaisius nuo ugnies. Tolygiu sluoksniu sudėkite juos ant pergamento lakšto ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai išdžius.

Žingsnis 5

Mandarinų cukruoti vaisiai Žingsnis 5
Mandarinų cukruoti vaisiai paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos