Publikavimo data: 2025-08-20
Mandarinų desertas su plakta grietinėle ir abrikosų džemu
Puikus "Naujųjų metų" stiliaus desertas, pasižymintis ryškiu skoniu, nepakartojamu aromatu, be to, gana lengvai paruošiamas bet kurioje namų virtuvėje.
Žingsnis 1
Nulupkite mandarinus nuo žievės, atsargiai pašalindami baltas gyslas.
Žingsnis 2
Vieną nuluptą mandariną atidėkite į šalį - jis pravers paskutiniame deserto surinkimo etape. Iš likusių išspauskite sultis ir jas perkoškite.
Žingsnis 3
Kiekvieną saviardi lazdelę pamirkykite mandarinų sultyse. Sausainius švelniai pamirkykite, nes kitaip jie gali pradėti byrėti rankose.
Žingsnis 4
Pradėkite montuoti. Sudėkite tris sultyse mirkytų sausainių lazdeles ir ant viršaus užtepkite abrikosų uogienės.
Žingsnis 5
Tada ant uogienės uždėkite plaktos grietinėlės sluoksnį ir pakartokite išdėstymą. Pirmiausia sudėkite sausainių lazdeles, ant jų užtepkite uogienės, ant uogienės uždėkite grietinėlės. Paruoštą desertą papuoškite atidėto mandarino griežinėliais ir mėtų lapeliais. Viskas paruošta ⎯ gero apetito!
Kategorijos