Publikavimo data: 2025-08-19
Mandarinų griežinėliai cukraus pudroje
Mandarinų griežinėliai karamelėje yra paprastas ir skanus skanėstas. Turėdami vos kelis ingredientus, nustebsite, koks nuostabus desertas gaunasi. Išorėje - traški saldi karamelė, viduje - minkštas sultingas mandarino minkštimas. Desertas paruošiamas gana paprastai. Tokius mandarinų griežinėlius galima tiesiog valgyti prie arbatos arba naudoti kitiems desertams, pavyzdžiui, tortams, papuošti. Mandarinų skilteles glazūroje geriausia ruošti žiemos šventėms: Naujiesiems metams ir Kalėdoms.
Žingsnis 1
Į samtelį supilkite 200 g cukraus ir 100 ml vandens. Nemaišykite. Pastatykite kubilą ant silpnos ugnies. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite cukraus sirupą apie 10 minučių, kol cukrus visiškai ištirps. Tada virkite sirupą, kol sutirštės ir taps lengvai auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Kol sirupas verda, paruoškite mandarinus. Padalykite juos į atskiras skilteles. Jei yra kauliukų, juos pašalinkite. Kiekvieną griežinėlį suverkite ant medinio iešmelio.
Žingsnis 3
Kai karamelė užvirs, vieną po kito į ją pamerkite mandarinų skilteles. Stenkitės, kad kiekviena skiltelė būtų visiškai padengta glajumi. Karamelizuotus griežinėlius palaikykite virš dubenėlio, kad karamelės perteklius nubėgtų ir glajus šiek tiek sustingtų.
Žingsnis 4
Į lėkštę dėkite mandarinų skilteles, aplietas glajumi. Atlikta!
Kategorijos