Publikavimo data: 2025-08-18
Mandarinų kompotas su cukranendrių cukrumi
Mandarinų kompotas - lengvas skanus gaivus gėrimas su rusiška dvasia. Kompotui būdingas nuostabus citrusinių vaisių aromatas ir mandarinų skonis. Jame sėkmingai dera malonus lengvas kartumas ir rūgštumas. Svarbiausias recepto akcentas - cukranendrių cukrus, jis yra daug sodresnis už paprastą cukrų ir turi karamelės skonį. Kompotą galima ruošti darbo dienomis arba per šventes.
Žingsnis 1
Mandarinus supjaustykite atskiromis skiltelėmis. Nuo kiekvieno griežinėlio nulupkite baltą plėvelę ir žieveles. Tai būtina padaryti, kad kompotas nebūtų kartus. Juk kartumo suteikia baltas minkštimas. Jei įmanoma, pašalinkite ir sėklas.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į puodą, supilkite cukranendrių cukrų ir vandenį. Viską išmaišykite ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 3
Kompotą virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Po to nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Supilkite kompotą į stiklines. Mandarinų kompotas su cukranendrių cukrumi paruoštas!
Kategorijos