Publikavimo data: 2025-08-17
Mandarinų kompotas su cukranendrių cukrumi ir sultonėmis
Rusijoje nuo seno ruošiamas uogų ir vaisių nuoviras. Tačiau XVIII a. jis pradėtas vadinti kompotu. O pats žodis atkeliavo iš prancūzų kalbos. Kompotas populiarus ne tik Rusijoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Nepaisant to, šiandien kompotas yra neatsiejama rusų virtuvės dalis. Siūlome jums pasigaminti gardų kvapnų mandarinų ir sultenių kompotą su cukranendrių cukrumi. Tai gardus desertinis gėrimas.
Žingsnis 1
Mandarinus supjaustykite atskiromis skiltelėmis. Nulupkite baltą plėvelę ir žieveles nuo kiekvieno griežinėlio. Tai būtina padaryti, kad kompotas nebūtų kartus. Juk kartumo suteikia baltas minkštimas. Jei įmanoma, pašalinkite ir sėklas.
Žingsnis 2
Sudėkite mandarinus į puodą, suberkite cukranendrių cukrų ir sultenes.
Žingsnis 3
Supilkite švarų šaltą vandenį. Viską išmaišykite ir užkaiskite. Kompotą virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Po to nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Supilkite kompotą į stiklines. Mandarinų kompotas su cukranendrių cukrumi ir sultonėmis paruoštas!
Kategorijos