Publikavimo data: 2025-08-20
Mandarinų kompotas su džiovintais vaisiais ir cukranendrių cukrumi
Kompotas - skanus desertinis gėrimas iš vaisių ir uogų. Pats pavadinimas kilo iš prancūzų kalbos - "compote". Vis dėlto rusai jau seniai gamino panašų gėrimą ir vadino jį "vzvar". Šiandien kompotas laikomas neatsiejama rusų virtuvės dalimi. Siūlome pasigaminti gardų gaivų kompotą iš mandarinų, pridėjus džiovintų vaisių. Svarbiausias recepto akcentas - cukranendrių cukrus, kuris nuo įprasto rafinuoto cukraus skiriasi sodriu skoniu su karamelės natomis.
Žingsnis 1
Mandarinus supjaustykite atskiromis skiltelėmis. Nulupkite baltą plėvelę ir žieveles nuo kiekvieno griežinėlio. Tai būtina padaryti, kad kompotas nebūtų kartus. Juk kartumo suteikia baltas minkštimas. Jei įmanoma, pašalinkite ir sėklas.
Žingsnis 2
Mandarinus sudėkite į puodą. Suberkite cukranendrių cukrų ir džiovintus vaisius.
Žingsnis 3
Supilkite švarų šaltą vandenį. Viską išmaišykite ir užkaiskite. Kompotą virkite 30 minučių ant silpnos ugnies. Po to nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 4
Supilkite kompotą į stiklines. Mandarinų kompotas su džiovintais vaisiais ir cukranendrių cukrumi paruoštas!
Kategorijos