Publikavimo data: 2024-06-08
Mandarinų likeris
Kvapnus ir labai skanus mandarinų likeris puikiai tinka šventinėms vaišėms. Jis būna ryškiai oranžinės spalvos, sodraus citrusinių vaisių skonio ir aromato. Likeriui gaminti tinka bet kokios veislės mandarinai, o kaip alkoholio pagrindą galite naudoti degtinę, maistinį alkoholį arba aukštos kokybės bekvapį degtinį. Mandarinai sušvelnina ir sušvelnina deginantį alkoholio skonį ir aštrų aromatą. Mandarinų likerį galima vartoti tiek gryną, tiek įmaišytą į kokteilius.
Žingsnis 1
Paruoškite užpilą. Mandarinus supjaustykite maždaug 0,5 cm storio apskritimais. Sudėkite juos į stiklainį, užpilkite vanilinu ir degtine. Uždenkite dangteliu ir 1 savaitę palaikykite tamsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Leiskite sirupui visiškai atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Tinktūrą perkoškite per marlę. Kruopščiai išspauskite mandarinus. Perkoštą likerį sumaišykite su sirupu, supilkite į butelius, sandariai uždarykite ir palikite brinkti dar savaitei.
Kategorijos