Publikavimo data: 2025-08-17
Mandarinų užtepėlė su karčiuoju šokoladu
Fudge yra populiarus vaikų ir suaugusiųjų skanėstas, gaminamas verdant cukraus sirupą, kuris, atvėsęs, sukietėja ir tampa vientisos formos. Šio skanėsto konsistencija gali būti įvairi - nuo lipnios iki kietos ir trapios. Desertas gaminamas įvairių skonių, į jį dedama įvairių sirupų, vaisių, riešutų ir šokolado.
Žingsnis 1
Smulkia tarka sutarkuokite mandarino žievelę. Iš minkštimo išspauskite sultis.
Žingsnis 2
Iš mandarinų minkštimo išspauskite sultis.
Žingsnis 3
Mandarinų sultis supilkite į puodą. Suberkite cukrų. Pašildykite.
Žingsnis 4
Į puodą įpilkite sviesto ir jį ištirpinkite. Įberkite žiupsnelį druskos.
Žingsnis 5
Įdėkite karčiojo šokolado, išmaišykite ir ištirpinkite. Supilkite pieną. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Maišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
Žingsnis 6
Paruoškite fondano formą. Uždenkite formą aliejumi patepta maistine plėvele. Į formą supilkite tolygų 2 cm storio sluoksnį fondanto. Atvėsinkite šaldytuve, kol sustings.
Žingsnis 7
Supjaustykite paruoštą fondiuką kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite, papuošdami patiekalą mėtos šakele.
Kategorijos