Publikavimo data: 2025-08-17
Mandarinų žievelės saldainiai
Mandarinų cukruoti vaisiai - kvapnus ir skanus skanėstas. Juos galima valgyti paprastus arba dėti į įvairius desertus ir kepinius. Kandiruotų mandarinų žievelių galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Kaip? Žr. šį receptą. Jas paruošti nėra sudėtinga, svarbiausia apsišarvuoti kantrybe, nes užtruksite nemažai laiko. Viskas dėl to, kad prieš gaminant mandarinų kruopas reikia pamirkyti vandenyje. Taip jos taps minkštesnės ir bus pašalintas kartumo perteklius.
Žingsnis 1
Paruoštą mandarino žievelę suplėšykite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite žieveles į gilų dubenį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite žieveles mirkti 6 valandas. Tada vandenį nusunkite, užpilkite žieveles švariu vandeniu ir palikite dar 6 valandoms. Po to nusausinkite mandarinų žieveles į sietelį ir išdžiovinkite.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite cukraus sirupą. Į puodą arba prikaistuvį įpilkite 300 g cukraus ir 113 ml vandens. Užvirinkite sirupą ant silpnos ugnies. Palaukite, kol sirupas užvirs ir cukrus visiškai ištirps. Tada į sirupą suberkite mandarino žievelę. Virkite ant silpnos ugnies apie 50-60 minučių. Stenkitės sirupo nemaišyti, nes kitaip jis taps cukringas.
Žingsnis 3
Kai sirupas visiškai išgaruos, nuimkite cukruotus vaisius nuo ugnies. Tolygiu sluoksniu sudėkite juos ant pergamento lakšto ir palikite kambario temperatūroje, kol visiškai išdžius.
Žingsnis 4
Mandarinų žievelių saldainiai paruošti.
Kategorijos