Publikavimo data: 2024-06-08
Mango kompotas
Daugelis yra išbandę kompotą iš džiovintų vaisių, obuolių, svarainių ar uogų. Tačiau tradicinis rusiškas kompotas nedažnai gaminamas iš tokių egzotiškų vaisių kaip mangas. Tuo tarpu iš mangų pagamintas gėrimas yra gaivus ir ne per daug saldus, be to, jame gausu vitaminų ir naudingų mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite mangus. Supjaustykite mango minkštimą vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite mango gabalėlius į puodą, suberkite cukrų ir citrinos sultis. Palikite mangus 20 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Pagaminkite kompotą. Užpilkite mango kubelius vandeniu, įjunkite kaitlentę ir užvirinkite kompotą. Kai užvirs, virkite kompotą 15 minučių, tada nukelkite nuo ugnies ir paragaukite kompoto. Jei reikia, pasaldinkite arba įlašinkite šiek tiek citrinos sulčių. Kompotą atvėsinkite apie 1 valandą.
Kategorijos