Publikavimo data: 2024-06-08
Mango putėsiai
Mousse yra gerai pažįstamas skanėstas, kuris Prancūzijoje atsirado 1894 m. Jį sugalvojo dailininkas Henri de Toulouse-Lautrec, nusprendęs išplakti šokoladą iki oro putų ir sujungti su kiaušinių baltymais. Desertą pavadino šokoladiniu majonezu, o vėliau jam suteikė tinkamesnį pavadinimą - putėsiai. Šiais laikais putėsiai taip pat gaminami iš vaisių, pavyzdžiui, mangų. Mango putėsiai labai švelnūs, gaivūs ir mažai kaloringi.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną ir kiaušinių baltymus. Želatiną įdėkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite 60 ml vandens. Palikite želatiną išbrinkti maždaug 30 minučių. Kiaušinių baltymus atvėsinkite ir išplakite iki standžių viršūnių.
Žingsnis 2
Suplakite putas. Sudėkite mangą į trintuvą, įpilkite 0,5 puodelio sulčių iš skardinės ir plakite iki vientisos masės. Tada sudėkite išbrinkusią želatiną, suplakite ją su mangu ir įmaišykite kiaušinių baltymus. Viską atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Šaukštu supilkite putėsius į kremą ir atšaldykite. Šaukštu supilkite paruoštus putėsius į kremus arba aukštas stiklines, nuvalykite šonus. Uždenkite kremus maistine plėvele, kad šaldytuve jie būtų apsaugoti nuo kvapų. Dėkite putėsius į šaldytuvą, kad sustingtų 8 valandoms.
Kategorijos