Naminiai makaronai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Naminiai makaronai receptas

Sunku pasakyti, kaip atsirado makaronai ir kas juos išrado. Tačiau galime tvirtai pasakyti, kad pirmą kartą jie buvo išvirti Kinijoje. Ten milžiniškais kiekiais buvo auginami ne tik ryžiai, bet ir kviečiai. Iš jų buvo gaminama tešla, o kad būtų lengviau virti, jie buvo supjaustomi plonomis juostelėmis. Šios juostelės puikiai derėjo su daugeliu maisto produktų, todėl patiekalai buvo sotūs ir skanūs, taigi makaronų sėkmė buvo nulemta iš anksto.
Gaminimo laikas
500 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
46 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai makaronai receptas Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius, ant stalo suberkite miltus ir padarykite nedidelį įdubimą. Paruoškite maistinę plėvelę. Naudokite smulkius miltus.

Žingsnis 2

Naminiai makaronai receptas Žingsnis 2
Kiaušinius supilkite į miltuose esančią duobutę. Tešlą minkykite rankomis apie 20 minučių (per tą laiką ji turi tapti vientisa ir glotni).

Žingsnis 3

Naminiai makaronai receptas Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Žingsnis 4

Naminiai makaronai receptas Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite ir išvirkite makaronus.Naminius makaronus geriau laikyti šaldytuve po plėvele, bet ne ilgiau kaip dvi dienas, o šaldytus - apie savaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos