Publikavimo data: 2024-02-04
Naminiai makaronai receptas
Sunku pasakyti, kaip atsirado makaronai ir kas juos išrado. Tačiau galime tvirtai pasakyti, kad pirmą kartą jie buvo išvirti Kinijoje. Ten milžiniškais kiekiais buvo auginami ne tik ryžiai, bet ir kviečiai. Iš jų buvo gaminama tešla, o kad būtų lengviau virti, jie buvo supjaustomi plonomis juostelėmis. Šios juostelės puikiai derėjo su daugeliu maisto produktų, todėl patiekalai buvo sotūs ir skanūs, taigi makaronų sėkmė buvo nulemta iš anksto.
Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinius, ant stalo suberkite miltus ir padarykite nedidelį įdubimą. Paruoškite maistinę plėvelę. Naudokite smulkius miltus.
Žingsnis 2
Kiaušinius supilkite į miltuose esančią duobutę. Tešlą minkykite rankomis apie 20 minučių (per tą laiką ji turi tapti vientisa ir glotni).
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite ir išvirkite makaronus.Naminius makaronus geriau laikyti šaldytuve po plėvele, bet ne ilgiau kaip dvi dienas, o šaldytus - apie savaitę.
Kategorijos