Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuotų cukinijų spagečiai
Pavadinimas "spagečiai" yra itališko žodžio "spago", kuris verčiamas kaip "virvė" arba "plona virvelė", mažybinis pavadinimas. Per ilgą šių ilgų, plonų, maždaug 2 mm skersmens makaronų istoriją jų "teisėtas" ilgis nuolat keitėsi. Iš pradžių teisingais buvo laikomi tik 50 cm ilgio spagečiai, tačiau vėliau dėl patogumo nuspręsta juos sutrumpinti iki 25-30 cm. Spagečiai nebūtinai turi būti pagaminti iš tešlos, jie gali būti pagaminti ir iš daržovių, pavyzdžiui, cukinijų.
Žingsnis 1
Perdirbkite cukinijas. Sudėkite cukinijas į gilų dubenį. Įberkite druskos, išmaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad cukinijos būtų visiškai apsemtos. Palikite, kol vanduo atvės apie 30 minučių. Išverskite cukinijas į sietelį, kad nubėgtų visas vanduo.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir kepkite 2 minutes. Suberkite papriką, aštriąją papriką ir žoleles. Išmaišykite ir viską kartu kepkite dar 1 minutę. Supilkite actą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Užvirkite spagečius. Sudėkite cukinijas į dubenį. Cukinijas užpilkite karštu padažu ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos