Medaus bandelės su riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Medaus bandelės su riešutais

Medaus bandelės yra puiki naminių šviežių bandelių versija. Pagrindiniai ingredientai, suteikiantys bandelėms skonį, yra medus ir riešutai. Geriausia vartoti graikinius riešutus, nes jie labiausiai tinka kepimui. Svarbu įsigyti natūralaus medaus. Daugelyje parduotuvių parduodamas cukraus sirupas, vadinamas "medumi", todėl į šį klausimą žiūrėkite rimtai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Medaus bandelės su riešutais Žingsnis 1
Vidutiniame dubenyje sumaišykite cukrų ir sausus ingredientus. Užpilkite juos 1/3 šilto vandens ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Kai inde su mielėmis susidarys putos, supilkite likusį vandenį, žiupsnelį druskos ir medų. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Medaus bandelės su riešutais Žingsnis 2
Supilkite miltus ir augalinį aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, kad pakiltų. Kai tešla pakils, iškočiokite ją 6 mm storio sluoksniu ir aptepkite skystu medumi bei riešutais.

Žingsnis 3

Medaus bandelės su riešutais Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite bandelėmis. Palikite pakilti dar 15 minučių, tada patepkite arbata ir 30-40 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Leiskite suktinukams atvėsti ir patiekite šviežiai iškeptus suktinukus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos