Publikavimo data: 2024-06-15
Medaus bandelės su riešutais
Medaus bandelės yra puiki naminių šviežių bandelių versija. Pagrindiniai ingredientai, suteikiantys bandelėms skonį, yra medus ir riešutai. Geriausia vartoti graikinius riešutus, nes jie labiausiai tinka kepimui. Svarbu įsigyti natūralaus medaus. Daugelyje parduotuvių parduodamas cukraus sirupas, vadinamas "medumi", todėl į šį klausimą žiūrėkite rimtai.
Žingsnis 1
Vidutiniame dubenyje sumaišykite cukrų ir sausus ingredientus. Užpilkite juos 1/3 šilto vandens ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Kai inde su mielėmis susidarys putos, supilkite likusį vandenį, žiupsnelį druskos ir medų. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite miltus ir augalinį aliejų. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 30-40 minučių, kad pakiltų. Kai tešla pakils, iškočiokite ją 6 mm storio sluoksniu ir aptepkite skystu medumi bei riešutais.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą į ritinį ir supjaustykite bandelėmis. Palikite pakilti dar 15 minučių, tada patepkite arbata ir 30-40 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Leiskite suktinukams atvėsti ir patiekite šviežiai iškeptus suktinukus.
Kategorijos