Publikavimo data: 2025-08-16
Mėlynių ir aviečių desertas
Žiemą parduotuvėse nerasite šviežių uogų, tačiau šaldytų uogų tikrai rasite. Iš jų galima pagaminti labai skanų ir greitą prancūzišką clafouti desertą. Klasikiniame variante skanėstas gaminamas iš šviežių vyšnių su kauliukais. Tačiau nesunku jį pagaminti ir iš kitų uogų. Pavyzdžiui, su mėlynėmis ir avietėmis. Į receptą įeina graikiškas jogurtas. Jo reikia, kad būtų tirštas. Ir neperkaitinkite deserto orkaitėje, jis turi tik šiek tiek sustingti.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Įpilkite medaus, graikiško jogurto. Supilkite kukurūzų krakmolą. Maišykite iki vientisos ir vienalytės masės.
Žingsnis 2
Paruoškite desertą iš mėlynių ir aviečių. Pusę uogų sudėkite į didelę formą arba kelias mažas. Užtepkite jogurto mišinio. Tada sudėkite likusias mėlynes ir avietes. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos