Mėlynių ir aviečių desertas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Mėlynių ir aviečių desertas

Žiemą parduotuvėse nerasite šviežių uogų, tačiau šaldytų uogų tikrai rasite. Iš jų galima pagaminti labai skanų ir greitą prancūzišką clafouti desertą. Klasikiniame variante skanėstas gaminamas iš šviežių vyšnių su kauliukais. Tačiau nesunku jį pagaminti ir iš kitų uogų. Pavyzdžiui, su mėlynėmis ir avietėmis. Į receptą įeina graikiškas jogurtas. Jo reikia, kad būtų tirštas. Ir neperkaitinkite deserto orkaitėje, jis turi tik šiek tiek sustingti.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Mėlynių ir aviečių desertas Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Įpilkite medaus, graikiško jogurto. Supilkite kukurūzų krakmolą. Maišykite iki vientisos ir vienalytės masės.

Žingsnis 2

Mėlynių ir aviečių desertas Žingsnis 2
Paruoškite desertą iš mėlynių ir aviečių. Pusę uogų sudėkite į didelę formą arba kelias mažas. Užtepkite jogurto mišinio. Tada sudėkite likusias mėlynes ir avietes. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos