Publikavimo data: 2024-06-09
Mėlynių putėsiai
Mėlynių putėsiai yra ne tik skanus ir sveikas desertas, bet ir pyragų bei pyragaičių pagrindas. Mėlynės nuo seno vartojamos regėjimui gerinti, kraujospūdžiui mažinti ir širdies skausmui malšinti. Mėlynės skanėstui ruošti gali būti vartojamos šviežios arba šaldytos. Vartokite riebią grietinėlę, ne mažiau kaip 30 %. Pagal gaminimo technologiją desertas iki purumo išplakamas maišytuvu. Sultingumui išlaikyti naudojama želatina arba agaras.
Žingsnis 1
Paruoškite mėlynių tyrę. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir 5-10 minučių kaitinkite ant silpnos ugnies. Kad uogos aktyviau spaustų sultis, šiek tiek jas sutrinkite. Pertrinkite mišinį per sietelį ir palikite atvėsti. Sudėkite sūrį ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite putėsius. Želatiną per sietelį įmaišykite į mėlynių ir sūrio mišinį ir gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių ir supilkite į uogas. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Stabilizuokite desertą. Supilkite gaminį į puodelius ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Kategorijos