Mėlynių putėsiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Mėlynių putėsiai

Mėlynių putėsiai yra ne tik skanus ir sveikas desertas, bet ir pyragų bei pyragaičių pagrindas. Mėlynės nuo seno vartojamos regėjimui gerinti, kraujospūdžiui mažinti ir širdies skausmui malšinti. Mėlynės skanėstui ruošti gali būti vartojamos šviežios arba šaldytos. Vartokite riebią grietinėlę, ne mažiau kaip 30 %. Pagal gaminimo technologiją desertas iki purumo išplakamas maišytuvu. Sultingumui išlaikyti naudojama želatina arba agaras.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėlynių putėsiai Žingsnis 1
Paruoškite mėlynių tyrę. Mėlynes sumaišykite su cukrumi ir 5-10 minučių kaitinkite ant silpnos ugnies. Kad uogos aktyviau spaustų sultis, šiek tiek jas sutrinkite. Pertrinkite mišinį per sietelį ir palikite atvėsti. Sudėkite sūrį ir plakite mikseriu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Mėlynių putėsiai Žingsnis 2
Toliau ruoškite putėsius. Želatiną per sietelį įmaišykite į mėlynių ir sūrio mišinį ir gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę iki minkštų viršūnių ir supilkite į uogas. Plakite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Mėlynių putėsiai Žingsnis 3
Stabilizuokite desertą. Supilkite gaminį į puodelius ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos