Publikavimo data: 2024-06-15
Mėsos suktinukai su kiaušinių įdaru
Mėsos suktinukai patiks visiems sultingų mėsos patiekalų mėgėjams. Šiame recepte mėsos kotletai įdaryti kiaušinio įdaru, o kepant susidaro apetitą kelianti traški plutelė. Šiuos suktinukus galima patiekti su bulvių koše arba bet kokia koše: ryžių, makaronų ar grikių.
Žingsnis 1
Švelniai plaktuku išmuškite filė iki 0,5 cm storio. Kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Ant kiekvieno filė gabalėlio uždėkite po 3 kubelius sviesto. Ant viršaus tolygiai užberkite smulkintų kiaušinių ir krapų ir susukite vištienos filė į ritinėlį.
Žingsnis 2
Kiekvieną ritinėlį apvoliokite miltuose. Dėkite suktinukus į keptuvę su įkaitintu aliejumi, iš pradžių suktinukus apvyniota puse žemyn, kepkite 3 minutes, apverskite ir kepkite dar 3-4 minutes iš kitos pusės.
Žingsnis 3
Kai ant suktinukų susidarys auksinė plutelė, sudėkite juos į lėkštę. Kai visi suktinukai iškeps, perkelkite juos į keptuvę, įpilkite nedidelį kiekį vandens ir troškinkite dar 10-15 minučių. Paruoštus suktinukus perkelkite į lėkštę ir papuoškite smulkintais krapais.
Kategorijos