Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos suktinukai su marinuotais agurkais ir graikiniais riešutais
Mėsos suktinukai su marinuotais agurkais ir graikiniais riešutais - originalus ir sotus patiekalas, kuris papuoš bet kokį šventinį stalą. Pagal šį receptą mėsa bus sultinga ir minkšta, nes mėsos gabalėliai bus apvolioti tešloje, apkepti keptuvėje suktinukų pavidalu, o tada iškepti orkaitėje. Marinuotų agurkų ir graikinių riešutų įdaras patiekalui suteikia ypatingo pikantiško skonio. Marinuotas agurkas patiekalui suteikia rūgščiai sūrų skonį, o graikiniai riešutai - sodrų sviesto skonį.
Žingsnis 1
Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną mėsos griežinėlį pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą po vieną dėkite ant lentos ir daužykite plaktuku.
Žingsnis 2
Marinuotus agurkus išilgai supjaustykite plonais griežinėliais. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Peiliu smulkiai sukapokite graikinius riešutus. Nulupkite česnaką ir sutarkuokite jį smulkia tarka. Nedideliame giliame inde sumaišykite smulkintus graikinius riešutus, krapus ir česnakus, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Mėsos gabalėlį aptepkite paruoštu padažu, ant gabalėlio krašto uždėkite kelis šiaudelius marinuoto agurko ir tvirtai suvyniokite į ritinėlį. Taip suvyniokite kiekvieną mėsos gabalėlį. Suktinukus apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iš visų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją iškeptus kotletus. Uždenkite formą folija ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos