Publikavimo data: 2024-05-01
Mielinė tešla kulichams
Svarbiausias dalykas ruošiant Velykų pyragus yra tešla. Kad kuličų tešla būtų puri, minkšta ir švelni, ji paprastai ruošiama su mielėmis. Pirmiausia pagaminkite kuličams skirtą oparą, o tada sudėkite likusius produktus. Tešlą taip pat būtina ilgai ir kruopščiai minkyti rankomis. Geriausia, kad pienas ir kiaušiniai būtų naminiai, tada gausite gardų šventinį skanėstą Velykų stalui.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą koulichki. Pieną pašildykite iki 30 °C temperatūros. Sudėkite mieles ir gerai išmaišykite. Tada įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinių mišinį. Išplakite trynius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, o baltymus išplakite iki putų.
Žingsnis 3
Užminkykite pyragams skirtą tešlą. Į mielių mišinį įmuškite kiaušinius su cukrumi, suplaktus baltymus, ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Tada dalimis suberkite miltus ir sultenes. Pirmiausia išmaišykite dubenyje, tada tešlą dėkite ant darbo paviršiaus ir palaipsniui pilkite miltus, kad išminkytų minkštą tešlą. Perkelkite ją į didelį dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1-1,5 valandos. Tada tešlą išminkykite ir palikite dar 1 valandai. Tešlos tūris turėtų padidėti 3 kartus.
Žingsnis 4
Tešlą paskirstykite į formeles. Paimkite formeles ir lengvai patepkite jas aliejumi. Tada pripildykite formeles iki 1/3 jų tūrio. Dėkite jas ant kepimo skardos. Palikite tešlą šiltoje vietoje 15-20 minučių.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragus. Formas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 minučių. Išimkite paruoštus pyragaičius iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.
Kategorijos