Publikavimo data: 2025-08-17
Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru
Ypatingas latvių virtuvės kmynų sūris pasižymi pikantišku švelniu skoniu ir unikaliu aromatu. Tradiciškai Latvijoje šis sūris gaminamas iš varškės ir pieno, tačiau ne mažiau skanus ir sveikas yra ir su kefyru. Pasidalykite šiuo baltiškos virtuvės šedevru su savo artimaisiais ir jie bus jums labai dėkingi.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kefyrą, druską ir kiaušinius, tada gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai piene pasirodys pirmieji burbuliukai, supilkite kefyro mišinį ir toliau kaitinkite nuolat maišydami, kol pradės kilti išrūgos. Po 10-15 min. kaitinimo pienas virs dideliais varškės dribsniais.
Žingsnis 3
Sūrio mišinį supilkite į sietelį, išklotą keliais sluoksniais sūrmaišio audinio, kad ištekėtų išrūgos. Į sūrį suberkite kmynus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Kai didžioji dalis išrūgų nutekės, suriškite marlės kraštus taip, kad sūrio gabalėlis būtų apvalus. Užkabinkite marlės maišelį ir pakabinkite jį virš indo, kad į jį nutekėtų likusios išrūgos. Palikite sūrį vėsioje patalpoje 24 valandoms, kad subręstų.
Kategorijos