Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru

Ypatingas latvių virtuvės kmynų sūris pasižymi pikantišku švelniu skoniu ir unikaliu aromatu. Tradiciškai Latvijoje šis sūris gaminamas iš varškės ir pieno, tačiau ne mažiau skanus ir sveikas yra ir su kefyru. Pasidalykite šiuo baltiškos virtuvės šedevru su savo artimaisiais ir jie bus jums labai dėkingi.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
67 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite kefyrą, druską ir kiaušinius, tada gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru Žingsnis 2
Kai piene pasirodys pirmieji burbuliukai, supilkite kefyro mišinį ir toliau kaitinkite nuolat maišydami, kol pradės kilti išrūgos. Po 10-15 min. kaitinimo pienas virs dideliais varškės dribsniais.

Žingsnis 3

Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru Žingsnis 3
Sūrio mišinį supilkite į sietelį, išklotą keliais sluoksniais sūrmaišio audinio, kad ištekėtų išrūgos. Į sūrį suberkite kmynus ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 4

Minkštas kmynų sūris su pienu ir kefyru Žingsnis 4
Kai didžioji dalis išrūgų nutekės, suriškite marlės kraštus taip, kad sūrio gabalėlis būtų apvalus. Užkabinkite marlės maišelį ir pakabinkite jį virš indo, kad į jį nutekėtų likusios išrūgos. Palikite sūrį vėsioje patalpoje 24 valandoms, kad subręstų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos