Publikavimo data: 2024-10-15
Moliūgų ir sultenių desertas
Vertingiausias rudens sezono produktas - ryškus ir sodrus moliūgas! Moliūgas yra tokia daržovė, kurios privalumus sunku pervertinti. Jo ryškiai oranžinis minkštimas gali ištverti bet kokį kulinarinį apdorojimą. Ši daržovė yra labai universali ir neįtikėtinai naudinga žmogaus organizmui, todėl kulinarai sugebėjo sukurti neįtikėtinai daug receptų su moliūgais, juos galima kepti, įdaryti, pastorinti, marinuoti, virti. Jis neįtikėtinai derinamas su įvairiausiais ir paprasčiausiais produktais, prieskoniais ir gaunami labai saldūs ir sūrūs receptai. O iš šių ingredientų pagaminsite protu nesuvokiamą moliūgų desertą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir perpjaukite moliūgą per pusę, nulupkite abi puses nuo kauliukų ir supjaustykite plačiais griežinėliais, tada supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustytus moliūgo gabalėlius sudėkite į gilų puodą. Paruoštą sultenių kiekį užpilkite verdančiu vandeniu ir gerai nuplaukite.
Žingsnis 3
Į puodą suberkite cukrų ir garuose virtas sultenes. Dėkite desertą į puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies, sandariai uždengę dangčiu, troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite dalį citrinos, išspauskite iš pusės citrinos sultis ir supilkite į puodą su moliūgais ir sultenėmis. Virkite dar 10 minučių.
Kategorijos