Morsas su spanguolėmis ir šaldytomis bruknėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Morsas su spanguolėmis ir šaldytomis bruknėmis

Spanguolių ir bruknių morsus galima ruošti ištisus metus. Vasarą gėrimas patiekiamas atšaldytas ir malšina troškulį, o žiemą geriamas šiltas ir stiprina imuninę sistemą. Kad uogos išsaugotų visas naudingąsias savybes, būtina jas kokybiškai apdoroti. Gėrimui paįvairinti pagal skonį galima naudoti kitas uogas. Norint, kad morsas būtų saldus, į jį reikia įdėti medaus arba cukraus.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
26 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Morsas su spanguolėmis ir šaldytomis bruknėmis Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Spanguoles ir bruknes sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos. Gautą mišinį sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite vandeniu. Išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies.

Žingsnis 2

Morsas su spanguolėmis ir šaldytomis bruknėmis Žingsnis 2
Išvirkite spanguolių ir bruknių košes. Užvirinkite vandenį su uogomis, sumažinkite ugnį ir virkite 3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, įpilkite pusę medaus ir maišykite, kol jis ištirps. Atvėsinkite ir gautą morsą perkoškite. Į perkoštą košelę įpilkite likusį medų ir citrinos sultis. Dėkite morsą į šaldytuvą ir atvėsinkite 1-2 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, uogų gėrimai, šaltieji gėrimai, gėrimai be virimo, paprasti, mažai kalorijų, per 15 minučių, medaus sezonas, morsai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su citrina, gėrimai su medumi, morsai su uogomis

Kategorijos