Publikavimo data: 2025-08-18
Morsas su spanguolėmis ir šaldytomis bruknėmis
Spanguolių ir bruknių morsus galima ruošti ištisus metus. Vasarą gėrimas patiekiamas atšaldytas ir malšina troškulį, o žiemą geriamas šiltas ir stiprina imuninę sistemą. Kad uogos išsaugotų visas naudingąsias savybes, būtina jas kokybiškai apdoroti. Gėrimui paįvairinti pagal skonį galima naudoti kitas uogas. Norint, kad morsas būtų saldus, į jį reikia įdėti medaus arba cukraus.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Spanguoles ir bruknes sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos. Gautą mišinį sudėkite į nedidelį puodą ir užpilkite vandeniu. Išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies.
Žingsnis 2
Išvirkite spanguolių ir bruknių košes. Užvirinkite vandenį su uogomis, sumažinkite ugnį ir virkite 3 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies, įpilkite pusę medaus ir maišykite, kol jis ištirps. Atvėsinkite ir gautą morsą perkoškite. Į perkoštą košelę įpilkite likusį medų ir citrinos sultis. Dėkite morsą į šaldytuvą ir atvėsinkite 1-2 valandas.
Kategorijos