Publikavimo data: 2025-08-19
Naminė churchella
Tradicinis gruziniškas patiekalas, sveikas rytietiškas saldumynas, mėgstamas vaikų skanėstas - visa tai yra churchkhela. Ruošiant galima naudoti įvairias sultis tam tikrai spalvai išgauti - vyšnių, obuolių, vynuogių, granatų ir kitas. Skaniausi ir sveikiausi iš įdarui naudojamų riešutų yra lazdyno ir graikiniai riešutai.
Žingsnis 1
Graikinius riešutus padalykite pusiau arba į ketvirčius. Adata ant siūlo suverkite lazdyno ir graikinius riešutus. Viename kiekvieno atskiro siūlo gale padarykite kilpelę, kad vėliau būtų galima pakabinti.
Žingsnis 2
1,5 litro sulčių užkaiskite ir užvirinkite. Likusius 500 ml sumaišykite su miltais ir cukrumi. Mišinį plakite plaktuvu, kol neliks gumuliukų.
Žingsnis 3
Supilkite mišinį į verdančias sultis ir maišydami virkite 20 minučių. Jei konsistencija skysta, įberkite daugiau miltų. Leiskite skysčiui šiek tiek atvėsti (bet ne visiškai) ir gautus riešutų rutuliukus pamerkite, šaukštu juos visiškai panardindami į mišinį. Po to bažnytėles pakabinkite virš lėkštės, kiekvieną po 5 minutes.
Žingsnis 4
Idealiu atveju pakartokite mirkymo sultyse procedūrą 2-3 kartus. Po to indą reikia palikti visiškai išdžiūti, pakabintą 48 valandas.
Kategorijos