Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė mocarela
Mozzarella - itališkas sūris, užkariavęs visų pasaulio šalių gurmanų širdis. Savo sudėtimi šis sūris beveik nesiskiria nuo kitų pieno produktų. Minkštojo sūrio skonio negalima supainioti su niekuo. Jis labai dažnai naudojamas picoms, užkandžiams, salotoms gaminti. Karštoje temperatūroje jis puikiai išsilydo ir išsitempia, todėl dažnai sutinkamas daugelio patiekalų sudėtyje.
Žingsnis 1
Sunkioje keptuvėje pakaitinkite pieną iki 50 °C temperatūros. Galite naudoti daugiafunkcinę viryklę režimu "Pieno kaitinimas". Išmaišykite ir supilkite actą. Suformuokite gumulą ir išimkite iš puodo. Išrūgos iš masės turi būti gerai išspaustos rankomis.
Žingsnis 2
Puode išrūgas pašildykite iki 70 °C temperatūros ir pasūdykite. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sūrį. Kai gabalėlis sušils, išimkite jį ir ištempkite rankomis.
Žingsnis 3
Gautus sūrio sluoksnius įmaišykite į sūrymą ir palikite mirkti. Kai sūris vėl sušils, išimkite jį ir suformuokite patogią formą. Paruoštą sūrį panardinkite į ledinį vandenį, kad sukietėtų. Jį galite laikyti šaldytuve tame pačiame išrūgų tirpale.
Kategorijos