Publikavimo data: 2024-05-25
Naminė prancūziška briošė
Briošas liūdnai pagarsėjo, kai, pasak legendos, nelaiminga karalienė Marija Antuanetė patarė juo pakeisti duoną, kurios trūko vargšams. Iš tiesų nėra jokių įrodymų, kad tai buvo pasakyta, o briošas tebėra labai populiarus kepinys Prancūzijoje ir visoje Europoje. Tai purus, purus kepinys su daug sviesto tešloje, puikiai tinkantis pusryčiams ir desertams.
Žingsnis 1
Užminkykite brioche tešlą. Ištirpinkite mieles piene, kol jos visiškai ištirps. Sudėkite miltus, cukrų ir druską, įmuškite į mišinį kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite mieles ir pieną ir 10 minučių minkykite mišinį maišytuvu, naudodami tešlos kablio priedą. Dalimis sudėkite sviestą ir minkykite maišytuvu, kol tešla taps minkšta, puri, bet vientisa.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti tešlą. Toliau minkykite tešlą maišytuvu, palaipsniui didindami greitį, apie 20 minučių, kol visa tešla susilies ant maišytuvo kablio. Išimkite tešlą iš mikserio ir rankomis suminkykite į rutulį. Įdėkite tešlą į gilų, platų dubenį ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai. Tada išminkykite pakilusią tešlą į rutulį, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir padėkite į šaldytuvą 7-8 valandoms.
Žingsnis 3
Suformuokite briošą. Padalykite tešlą į 6-8 gabaliukus ir greitai iškočiokite juos į kamuoliukus. Sudėkite rutuliukus į formą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 2-3 valandoms. Įsitikinkite, kad tešla per daug nepakilo ir neperaugo per formos kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite brioche. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, tešlą šepetėliu patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite 35-40 minučių, kol briošai pakils ir taps auksinės spalvos. Išimkite briošus iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formos ir atskirkite juos vieną nuo kito.
Kategorijos