Naminė svarainių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminė svarainių uogienė

Želė yra uogienės rūšis. Pirmą kartą uogienė paminėta dar antikos laikais. Žodis "povidlo" kilęs iš lenkų kalbos ir verčiamas kaip "vaisių tyrės virimo su cukrumi produktas". Svarbiausias uogienės privalumas yra tas, kad jai gaminti tinka prinokę ir kokybiški, taip pat raukšlėti vaisiai ir uogos. Jos nuvalomos, nuplaunamos ir verdamos pridedant cukraus. Džemas laikomas paruoštu, kai įgauna tirštą konsistenciją. Paprastai ji valgoma kaip savarankiškas desertas prie arbatos arba tepama ant duonos ar sausainių.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
65 kcal.
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Naminė svarainių uogienė Žingsnis 1
Susmulkintus vaisius suberkite į gilų puodą, užpilkite vandeniu ir maišydami virkite apie 20 minučių.

Žingsnis 2

Naminė svarainių uogienė Žingsnis 2
Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Virkite, kol cukrus ištirps ir užvirs skystis.

Žingsnis 3

Naminė svarainių uogienė Žingsnis 3
Šiek tiek atvėsinkite uogienę ir suplakite ją mikseriu. Uogienę vėl uždėkite ant viryklės. Virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, medaus sezonas, obuolių sezonas, uogienė, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos