Publikavimo data: 2024-06-24
Naminė tešla volovanams
Dažniausiai voveraitėms naudojama mielinė tešla be mielių. Tokioje tešloje yra 75 proc. sviesto nuo miltų kiekio. Be miltų, sviesto ir druskos, į tešlą taip pat dedama acto arba citrinos rūgšties. Tai būtina masei sutvirtinti ir palengvinti. Pramoninė plikyta tešla be mielių gali būti iki 256 sluoksnių, o naminė plikyta tešla - ne daugiau kaip 16. Plikytai tešlai naudokite geros kokybės sviestą ir miltus su stipriu glitimu.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite jį į dubenį. Į sviestą supilkite 1/3 miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Iškočiokite plonu, maždaug 3 mm storio sluoksniu ir uždenkite maistine plėvele. Kitame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską, vandenį ir actą. Išmaišykite iki vientisos masės, palaipsniui suberkite likusius miltus ir išminkykite iki vientisos masės. Abi tešlos rūšis, su sviestu ir be sviesto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Pasibaigus laikui, iš šaldiklio ištraukite nepadengtą sviestu tešlą ir iškočiokite 1 cm storesnę tešlą nei patepta sviestu. Iš šaldiklio išimkite tešlą su sviestu ir uždėkite ją ant pusės tešlos be sviesto, uždenkite kita tešlos puse. Kelis kartus sulenkite į voką, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite, tada vėl sulenkite į voką ir palikite šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite vol-au-vents. Paskutinį kartą iškočiokite tešlą. Iš tešlos išpjaukite apskritimus ir padalykite į dvi lygias dalis. Iš vienos pusės apskritimų išpjaukite vidurį, palikdami 5-7 mm aplink kraštus. Visus apskritimus sudėkite ant kepimo skardos. Kiaušinio baltymu patepkite kraštus ir ant kiekvieno apskritimo uždėkite apskritimus su išpjautais centrais.
Žingsnis 4
Iškepkite ir pripildykite vol-au-vents. Dėkite volavans į orkaitę 30 minučių. Išimkite vol-au-vents iš orkaitės ir atvėsinkite. Į kiekvieną volavaną įdėkite kreminio sūrio, tada ant sūrio užberkite raudonųjų ikrų.
Kategorijos