Publikavimo data: 2025-08-20
Naminės bandelės
Neįtikėtinai minkštų bandelių, kurias galima naudoti sumuštiniams arba valgyti paprastas, receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą: mieles ir cukrų ištirpinkite šiltame piene. Atidėkite į šalį 10 minučių, kol susidarys kepurėlė.
Žingsnis 2
Sumaišykite sausus ingredientus: persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, druską, cukrų. Įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą, augalinį aliejų, actą ir, kai užvirs, įmaišykite oparą.
Žingsnis 3
Sumaišykite ingredientus dubenyje, kol jie sulips į gumulą, ir perkelkite tešlą ant lentos.
Žingsnis 4
Tešlą minkykite 10 minučių. Daugiau miltų nedėkite.
Žingsnis 5
Palikite tešlą valandą pakilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 6
Po valandos tešla padvigubės. Peiliu padalykite ją per pusę, tada dar kartą per pusę ir t. t., kol gausite norimo dydžio bandelių.
Žingsnis 7
Rankomis suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite ant kepimo skardos po rankšluosčiu ir palikite 10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Žingsnis 8
Po 10 minučių aptepkite bandeles kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 9
Kepkite 16 minučių, jei norite kepti 12 vienetų, arba 18 minučių, jei norite kepti 8 vienetus.
Kategorijos