Publikavimo data: 2024-06-15
Naminės bandelės su maskarpone
Šis kąsnio dydžio pyragas yra labai populiarus ir gali būti gaminamas su bet kokiu įdaru. Sūrio įdaras yra prancūzų klasika; šio išskirtinio deserto skonis yra sudėtingas, subtilus ir subalansuotas. Šias bandeles galima pasiimti su savimi į kelionę, padovanoti vaikui mokykloje, patiekti kolegoms per pietų pertrauką.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į šiltą pieną įpilkite du šaukštus cukraus, maišykite, kol cukrus ištirps, suberkite mieles ir dar kartą išmaišykite. Suberkite pusę puodelio miltų ir dar kartą gerai išmaišykite. Uždenkite oparą servetėle ir padėkite 20 minučių į šiltą vietą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dubenyje plakite kiaušinius ir 150 g cukraus, kol kiaušinių tūris padidės. Sudėkite 175 g suminkštinto sviesto ir druskos. Kai sluoksniuotos tešlos tūris padvigubės, sudėkite ją į kiaušinių masę ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus. Išminkykite tešlą, grąžinkite ją į dubenį, uždenkite audiniu ir 30 minučių padėkite šiltoje vietoje. Išminkykite ir vėl palikite 20 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite pusės centimetro storio tešlą. Tešlos paviršių ištepkite likusiu sviestu. Pabarstykite cinamonu ir cukrumi. Suvyniokite į ritinį ir supjaustykite į 12 4 cm storio apskritimų.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite bandeles perpjauta puse į viršų. Tarp jų palikite maždaug vieno centimetro tarpą. Leiskite bandelėms dvidešimt minučių pakilti šiltoje vietoje. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Sūrį sumaišykite su cukraus pudra ir gerai išmaišykite. Kai bandelės bus paruoštos, dar karštas jas gausiai aptepkite kremu.
Kategorijos