Publikavimo data: 2025-08-17
Naminės mėsainių bandelės
Šiandien sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų mėsainių. Kokia mėsainių paslaptis? Minkštos ir erdvios bandelės. Norint pasigaminti mėsainius namuose, nereikia eiti į parduotuvę ieškoti bandelių. Paruoškite jas patys. Paruošimo paslaptis - mielinis raugas ir ilgas tešlos minkymas. Šiek tiek pastangų ir laiko - ir kvapnios bandelės paruoštos.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Mieles užpilkite šiltu vandeniu ir palikite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sudėkite sviestą, cukrų ir sumaišykite į tešlą. Įmuškite vieną kiaušinį, įpilkite pieno ir vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Pačioje pabaigoje įberkite druskos. Tešlą minkykite 8-10 minučių. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 90 minučių.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutuliukus. Pakilusią tešlą padalykite į 10-12 vienodų dalių. Iš kiekvieno gabalėlio padarykite plokščią duoną, užriškite kraštus, apverskite siūle žemyn ir užapvalinkite. Dėkite ant kepimo skardos ant pergamento arba patepkite skardą augaliniu aliejumi, tada sudėkite rutuliukus ant kepimo skardos. Palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 4
Paruoškite bandeles kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kol orkaitė įkaista, dubenėlyje sumaišykite kiaušinį ir šaukštelį vandens. Visus tešlos rutuliukus aptepkite kiaušinio mišiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Iškepkite bandeles. Dėkite skardą su tešlos rutuliukais į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos