Publikavimo data: 2025-08-19
Naminiai kefyro pūkeliai su cukraus trupiniais
Traškūs kefyro paplotėliai - puikus sekmadienio desertas visai šeimai. Jis skirtas maždaug 7-8 asmenims. Šiam desertui naudojami produktai yra patys universaliausi, o tai yra didelis šio patiekalo privalumas. Cukraus trupiniai desertui suteikia malonaus traškumo ir saldumo.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite miltus, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir viską trinkite rankomis, kol gausite vientisus trupinius. Tada įpilkite kefyro ir vieną šaukštą sodos. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tešla neturėtų lipti prie rankų. Tada iš tešlos suformuokite apskritimą, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai atšaldyti.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje paruoškite trupinių įdarą. Sumaišykite miltus, kubeliais supjaustytą sviestą ir cukrų. Viską sumalkite į trupinius ir nusiųskite į šaldytuvą. Po valandos išimkite tešlą ir supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 4
Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ploną apskritimą, pabarstykite trupiniais, ant viršaus uždėkite sluoksnį tešlos, trupinių ir pakartokite su kiekvienu gabalėliu. Pyrago viršų gausiai apibarstykite trupiniais.
Žingsnis 5
Gautą pyragą supjaustykite į 8-10 dalių ir sudėkite jas ant kepimo skardos. Kepkite pyragą orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos