Publikavimo data: 2024-03-27
Naminiai medvilniniai pyragaičiai
Vatrushki - tai tešlos kepinys, pagamintas iš nedidelio plokštainio formos tešlos su varške viduryje. Jis pas mus atkeliavo iš rusų ir ukrainiečių virtuvės.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų ir druską. Tada supilkite šiltą pieną, miltus, sausas mieles ir viską gerai išmaišykite. Surinkite tešlą į gumulą.
Žingsnis 2
Į tešlą sudėkite sviestą ir išminkykite. Tešla bus vientisa ir minkšta. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir 60 minučių padėkite į tamsią vietą.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, varškę, cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite vienodus rutuliukus, paspauskite rutuliukų centrą. Į tešlos vidurį sudėkite varškės įdarą. Tešlą sudėkite į paruoštą kepimo indą, išklotą pergamentiniu popieriumi.
Žingsnis 5
Aptepkite riešutus kiaušinio mišiniu ir palikite 5 minutėms. Pašaukite vyniotinius į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių pagal Celsijų 25 minutėms, kol taps auksiniai.
Kategorijos