Publikavimo data: 2024-10-13
Naminiai sluoksniuotos tešlos suktinukai su moliūgais
Naminės bandelės su įvairiais įdarais yra viena populiariausių kepinių rūšių. Jas kepa viso pasaulio šeimininkės, o jų skonis kiekvienam iš mūsų pažįstamas nuo vaikystės. Tačiau daugeliui šiuolaikinių šeimininkių šis patiekalas atrodo pernelyg varginantis. Siūlome jums skanaus, aromatingo kepinio, kuris ant stalo atsidurs per valandą, receptą. Patikėkite tešlos ruošimą profesionalams, sukurkite savo mažą kulinarinį šedevrą iš moliūgo.
Žingsnis 1
Paruoštą moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Dėkite ant saulėgrąžų aliejumi pateptos kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Atšildytą tešlą iškočiokite ir supjaustykite vienodais 5 cm dydžio kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį patepkite plaktu kiaušiniu. Atsargiai dėkite iškeptus moliūgo griežinėlius ir apibarstykite cukrumi bei cinamonu. Suktinukus formuokite taip, kaip tik mokate. Jie gali būti įvairūs: trikampiai, stačiakampiai, su tinklelio pjūviais.
Žingsnis 3
Sluoksniuotos tešlos ritinėlius sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieną patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite į įkaitintą 180 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol paviršius lengvai paruduos.
Kategorijos