Publikavimo data: 2025-08-21
Naminiai spagečiai su jūros gėrybėmis
Spagečių atsiradimo italų virtuvėje istorija siekia šimtus metų. Tai patiekalas, kuris dera su daržovėmis, mėsa ir žuvimi. Ne išimtis ir jūros gėrybės. Dėl to, kad yra apsupti jūrų, italai pasauliui atrado gardžius makaronų derinius su jūros dovanomis: midijomis, kalmarais, aštuonkojais. Šiandien jūros gėrybių galima įsigyti beveik kiekvienoje parduotuvėje, o restorano patiekalą galite pabandyti pasigaminti savo virtuvėje.
Žingsnis 1
Nulupkite krevetes nuo galvų ir kiautų. Nuluptų žievelių neišmeskite, atidėkite jas į dubenį. Svogūną ir česnaką supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto. Leiskite aliejui įkaisti ir sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Lengvai pakepinkite česnaką, tada sudėkite krevečių kiautus ir galvas. Kepkite jas ant ugnies 5-7 minutes. Išimkite jas iš keptuvės. Likusiame aromatizuotame aliejuje pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Supilkite į keptuvę vyną ir palaikykite 4-5 minutes. Per tą laiką alkoholis išgaruos. Tada supilkite grietinėlę. Pagal skonį įberkite prieskonių.
Žingsnis 4
Sudėkite krevečių mėsą ir palikite troškintis 7 minutes. Nuimkite grietinėlės padažą su krevetėmis nuo ugnies.
Žingsnis 5
Įmeskite spagečius į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes, kol jie taps al dente. Išvirusius spagečius sudėkite į sietelį.
Žingsnis 6
Perkelkite spagečius į puodą, supilkite grietinėlės padažą ir krevetes. Smulkiai supjaustykite petražoles ir bazilikus ir suberkite į puodą su spagečiais. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Kategorijos