Publikavimo data: 2024-06-17
Naminiai spagečiai su vištienos filė ir pomidorų padažu
Spagečiai - visame pasaulyje populiarus itališkas patiekalas. Spagečiai yra labai skanus patiekalas, tačiau jį galima padaryti skanesnį ir, svarbiausia, sotesnį, paprasčiausiai įdėjus vištienos filė ir pomidorų padažo.
Žingsnis 1
Išvirkite spagečius. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir šiek tiek aliejaus. Į verdantį vandenį sudėkite spagečius. Užvirus virkite 7 minutes. Po kurio laiko nusunkite vandenį ir dalį sultinio pasilikite padažui. Spagečius grąžinkite į puodą ir kuriam laikui atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite svogūną ir česnaką, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais, česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite į ją vištieną, svogūną ir česnaką. Kepkite vištieną ir svogūną ant vidutinės ugnies maišydami 4 minutes. Į keptuvę suberkite papriką, druską ir maltus pipirus.
Žingsnis 3
Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir kotelius. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Tada sudėkite supjaustytas paprikas. Išmaišykite ir kepkite dar 3 minutes. Tada į keptuvę sudėkite pomidorus su jų pačių sultimis. Gerai išmaišykite, uždenkite ir virkite ant silpnos ir vidutinės ugnies 30 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Baigiant virti, į padažą įpilkite šiek tiek vandens, kuriame virė spagečiai. Iš karto sudėkite spagečius į keptuvę ir gerai išmaišykite. Pašildykite 2 minutes. Smulkiai supjaustykite petražoles ir pabarstykite ant virtų makaronų.
Kategorijos