Naminis Adygėjos sūris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis Adygėjos sūris

Labai skanus varškės sūris, dėl kurio nebenorėsite valgyti parduotuvėje pirkto sūrio.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
49 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 1
Supilkite molko į puodą. Pradėkite kaitinti.

Žingsnis 2

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 2
Atskieskite actą vandeniu.

Žingsnis 3

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 3
Kai tik pienas gerai įkaista (jis neturi užvirti), supilkite vandens ir acto tirpalą. Pradės formuotis išrūgos. Jei ne, įpilkite daugiau acto. Viskas priklauso nuo pieno kokybės ir riebumo.

Žingsnis 4

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 4
Naudodami sietelį surinkite dribsnius ir sudėkite juos į formą. Aš turiu pirktinę formą, nes dažnai verdu sūrį, galite naudoti nedidelį durklą.

Žingsnis 5

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 5
Formuodami sūrį, šiek tiek jį prispauskite, kad ištekėtų skysčio perteklius ir jis vėliau nesubyrėtų.

Žingsnis 6

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 6
Kai viskas bus paruošta, pabarstykite ant viršaus mėgstama druska - manoji yra su prieskoniais. Svarbu! Nesūdykite sūrio vidaus! Kai sūris bus paruoštas, palikite jį atvėsti ir pusvalandį pastovėti.

Žingsnis 7

Naminis Adygėjos sūris Žingsnis 7
Po pusvalandžio apverskite ir pasūdykite kitą pusę. Sūris paruoštas. Tačiau rekomenduoju jį kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
ruošiniai, paprastai, yra bendrų alergenų., mažai kalorijų, išbandyti receptai, varškės sūris, naminiai rauginto pieno produktai, receptų knyga, varškės sūris, varškė su kefyru

Kategorijos