Publikavimo data: 2025-08-20
Naminis Adygėjos sūris
Labai skanus varškės sūris, dėl kurio nebenorėsite valgyti parduotuvėje pirkto sūrio.
Žingsnis 1
Supilkite molko į puodą. Pradėkite kaitinti.
Žingsnis 2
Atskieskite actą vandeniu.
Žingsnis 3
Kai tik pienas gerai įkaista (jis neturi užvirti), supilkite vandens ir acto tirpalą. Pradės formuotis išrūgos. Jei ne, įpilkite daugiau acto. Viskas priklauso nuo pieno kokybės ir riebumo.
Žingsnis 4
Naudodami sietelį surinkite dribsnius ir sudėkite juos į formą. Aš turiu pirktinę formą, nes dažnai verdu sūrį, galite naudoti nedidelį durklą.
Žingsnis 5
Formuodami sūrį, šiek tiek jį prispauskite, kad ištekėtų skysčio perteklius ir jis vėliau nesubyrėtų.
Žingsnis 6
Kai viskas bus paruošta, pabarstykite ant viršaus mėgstama druska - manoji yra su prieskoniais. Svarbu! Nesūdykite sūrio vidaus! Kai sūris bus paruoštas, palikite jį atvėsti ir pusvalandį pastovėti.
Žingsnis 7
Po pusvalandžio apverskite ir pasūdykite kitą pusę. Sūris paruoštas. Tačiau rekomenduoju jį kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą.
Kategorijos