Publikavimo data: 2024-03-28
Naminis Bolonijos padažas
Bolonijos padažas yra vienas iš itališkos virtuvės atstovų. Jis tradiciškai patiekiamas su makaronais. Jis taip pat naudojamas lazanijai ir picai gaminti. Bolonijos padažo pagrindą sudaro smulkinta jautiena arba kiauliena. Tačiau jis gali būti gaminamas ir iš daržovių. Padažas verdamas ant silpnos ugnies. Troškinant gaunamas aštrus ir kvapnus priedas prie makaronų. Patiekalą pabaigti galima su dideliu kiekiu tarkuoto sūrio.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Saliero stiebą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Smulkiais kubeliais supjaustykite česnaką.
Žingsnis 5
Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepkite.
Žingsnis 6
Į kepintas daržoves įpilkite pomidorų sulčių, raudonojo vyno, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir užvirinkite padažą.
Žingsnis 7
Padažą virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštas naminis Bolonijos padažas.
Kategorijos